Korte aantekeningen vergadering commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) van 15 februari 2022




1. 35625

Verbetering van de rechtsbescherming van mbo-studenten

De commissie brengt blanco eindverslag uit teneinde het wetsvoorstel af te doen als hamerstuk.

2. 34911, O

Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van OCW over rapportage evaluatie Wet verlaagd wettelijk collegegeld; Verlaagd wettelijk collegegeld

Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van de PVV (Van Kesteren). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

3. 35984, I / toezegging T03337

Brief van de staatssecretaris van OCW over het vijfde steunpakket voor de culturele en creatieve sector; Incidentele suppletoire begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2022 inzake verwerving kunstwerk; Toezegging Positie zzp’ers in de culturele sector (35.984)

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Veldhoen) en de PvdA (Fiers) gezamenlijk en door de fractie van de PvdD (Prast). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

4. Mededelingen en informatie

Op voorstel van het lid Prast (PvdD) zal de brief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 25 januari 2022 over het eindigen van het experiment meertalige dagopvang (31322, D) - die thans voor bespreking geagendeerd staat in de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid - geagendeerd worden voor inbreng voor schriftelijk overleg op 8 maart 2022 in een gezamenlijke vergadering van voornoemde commissie en deze commissie.


De griffier van de commissie,
Laurens Dragstra