Korte aantekeningen vergadering commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) van 6 december 2022




1. 36200 VIII, A

Brief van de staatssecretaris van OCW over de Meerjarenbrief cultuur - De kracht van creativiteit; Begrotingsstaten Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2023

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Veldhoen) en de PvdA (Fiers) gezamenlijk, de PVV (Van Kesteren) en de PvdD (Nicolaï). Een conceptbrief wordt per e-mail aan de leden van de commissie voorgelegd.

2. E220025

Voorstel voor een verordening inzake mediavrijheid

Inbreng voor schriftelijk overleg met de regering wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Veldhoen) en de PvdA (Fiers) gezamenlijk en door de PVV (Van Kesteren). Inbreng in het kader van de politieke dialoog met de Europese Commissie wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Veldhoen) en de PvdA (Fiers) gezamenlijk. De conceptbrieven worden per e-mail aan de leden van de commissie voorgelegd.

3. 35145, J

Verslag van een nader schriftelijk overleg met de minister voor PVO over de opheffing van het vrijwillig lerarenportfolio; Initiatiefvoorstel-Bisschop en Kwint Afschaffing van het lerarenregister en het registervoorportaal

De commissie besluit, naar aanleiding van de brief van de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs van 15 november 2022 (35145, J), op 13 december 2022 gelegenheid te geven voor inbreng voor nader schriftelijk overleg.


De griffier van de commissie,
Laurens Dragstra