Commissie voor Koninkrijksrelaties (KOREL)Deze vaste commissie houdt zich bezig met de schriftelijke voorbereiding van wetsvoorstellen betreffende de Caribische delen van het Koninkrijk en rijkswetgeving.

Tevens voert zij overleg over het beleid van de bewindspersonen verantwoordelijk voor Koninkrijksrelaties en onderhoudt zij contacten met volksvertegenwoordigers van Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Tot 11 oktober 2010 kende de Eerste Kamer de vaste commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken. De opheffing van het land Nederlandse Antillen maakte een naamswijziging noodzakelijk.

De voorzitter van de commissie is P. (Paul) Rosenmöller (GroenLinks-PvdA). Ondervoorzitter van de commissie is P. (Peter) Nicolaï (PvdD).

Griffier van de commissie is F.J. (Fred) Bergman.

Wilt u contact opnemen met de commissie, dan kunt u een bericht sturen aan postbus@eerstekamer.nl. Graag in de onderwerpregel aangeven dat uw bericht bestemd is voor de commissie KOREL.

Op deze pagina treft u de nationale onderwerpen aan waarop de commissie actief is. De Europese activiteiten vindt u op de commissiepagina van de commissie voor Koninkrijksrelaties op de Europapoort .


Kamerleden sorteren op:


Leden