Korte aantekeningen vergadering commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) van 24 oktober 2023




1. 35352, K

Brief van de minister voor PVO over voortgang van de beleidsagenda informeel onderwijs; Verduidelijking van de burgerschapsopdracht aan scholen in het funderend onderwijs

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van de BBB (Walenkamp). De fractie van de SGP (Schalk) had al inbreng geleverd op 10 oktober 2023. De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

2. 36106, F

Brief van de minister voor PVO over voorhang ontwerp koninklijk besluit en ontwerpregeling uitfasering tijdelijke onderwijsvoorzieningen bij massale toestroom ontheemden; Wet tijdelijke onderwijsvoorzieningen bij massale toestroom van ontheemden

De commissie besluit de brief van de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs van 12 oktober 2023 (36106, F) voor kennisgeving aan te nemen.

3. Kennismakingsgesprek met de OCW-bewindslieden

De commissie stemt in met een nieuwe datum voor het kennismakingsgesprek met de drie bewindslieden van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: 28 november 2023 van 15.30 uur tot 17.30 uur.
De commissievoorzitter geeft daarbij nog aan dat het gewenst is dat vanuit de kant van de Kamer een substantiële afvaardiging aanwezig zal zijn. Getracht zal worden zo min mogelijk andere commissieactiviteiten te plannen tijdens voornoemd tijdstip.


De griffier van de commissie,
Laurens Dragstra